Dossiers

ZorgICT

Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij ZorgICT-veranderprojecten? Welke obstakels kunnen we verwachten en hoe zorgen we ervoor ‘dat alle kikkers in de kruiwagen blijven’? En wie bewaakt de belofte dat ‘morgen alles beter wordt’? Lees onze ‘dossiers’ en ervaar de dagelijkse praktijk die o zo herkenbaar is voor elk ziekenhuis.
Programmamanagement HIX in Gelre Ziekenhuizen
14
-
07
-
2021

Met de keuze voor HiX als nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) staat Gelre ziekenhuizen aan de vooravond van een flinke sprong op gebied van zorginnovatie. Het ziekenhuis, met onder andere locaties in Apeldoorn en Zutphen, behaalt hiermee veel strategische doelstellingen voor 2025 al direct na de implementatie. Het programma Implementatie HiX start in juli 2021. De Go Live is eind november 2022. Het programmamanagement is in handen van AusserhoferBos

Actie!
04
-
06
-
2021

Team Ausserhofer Bos op een advanced training "Tempo maken onder moeilijke omstandigheden". Nooit te oud om (bij) te leren.

Programma Doorstart Zorg: De Veerkracht van Bernhoven van dichtbij!
13
-
09
-
2020

Dit weekend verschijnt de documentaire Veerkracht op Videoland. Deze documentaire brengt op integere maar indrukwekkende wijze inbeeld wat er werkelijk gaande was in het ziekenhuis Bernhoven (Uden/Oss)tijdens de Coronacrisis. Daar word je stil van! Vlak voor Pasen nam de druk op de organisatie iets af en direct werd nagedacht over hoe de reguliere zorg weer opgepakt kon worden. Dat mondde uit in het programma Doorstart Zorg dat half april van start ging. Als programmamanager mocht ik leiding geven aan dit opschalingsprogramma. Nu, 5 maanden later, wordt er weer volop reguliere zorg geleverd in een veilige publieke- en werkomgeving (de 1,5m samenleving). Een prestatie van formaat die alleen kon slagen door de geweldige inzet van alle medewerkers van het ziekenhuis en de medische staf. Van heel nabij heb ik inmijn rol de veerkracht van de organisatie in al haar geledingen ervaren. Een geweldige Veerkracht die zich laat verklaren door de overtuiging en passie waarmee zorg geboden wordt aan de patiënten die op hen rekenen. Dat verdient een diepe buiging, applaus, een bonus, maar ook concrete en structurele waardering!

Dank voor het vertrouwen!

Groet Peter Bos

Diapriva en Elyse Klinieken bij het behalen van VIPP 2.
06
-
07
-
2020

AusserhoferBos Zorg ICT ondersteunt ook Diapriva en Elyse Klinieken bij het behalen van VIPP2.

Na het succesvol behalen van de VIPP 2 programma’s bij het Dialyse Centrum Groningen(DCG) en Dianet heeft AusserhoferBos Zorg ICT ook in een laatste sprint,tijdens de Corona crisis, de dialyse instellingen Diapriva (Amsterdam) en Elyse Klinieken (Midden en Zuid Nederland) ondersteunt bij het behalen van de VIPP 2 doelstellingen.

Vanwege de nauwe en warme banden tussen de zelfstandige dialyse instellingen, leverancier Diasoft en Growtivity en AusserhoferBos Zorg ICT hebben ook Diapriva en Elyse Klinieken, op het laatste moment voor de deadlines, in maart 2020 de overstap gemaakt naar het patiëntenportaal van leverancier Growtivity. Vanwege de succesvolle implementatie bij zowel DCG als Dianet konden wij snel inspringen op het traject en beide organisaties de zorgen ontnemen omtrent het behalen van de VIPP 2 doelstellingen.

Vorige dossiers

01
-
06
-
2020
Dialyse Centrum Groningen (DCG) en Dianet ronden VIPP 2 programma met succes af
Dialyse Centrum Groningen (DCG) en Dianet ronden VIPP 2 programma met succes af. Eind 2019 voorzagen de VIPP projectgroepen van het Dialyse Centrum Groningen en Dianet al dat april 2020 een bijzondere maand ging worden. De aller laatste audits voor het behalen van het VIPP programma stonden op de agenda en er werd hard gewerkt om de laatste cijfers, documentatie en werkzaamheden af te ronden.Een bijzondere maand werd april 2020 zeker. Nederland zat middenin de Corona crisis. Bijna alle artsen, verpleegkundigen, ICT-medewerkers en alle projectleden van de VIPP projectteams gingen thuis aan de slag en trotseerden de digitale wereld van het thuiswerken. Desondanks liet niemand zich uit het veld slaan door Covid-19 want op 3 en 20 april 2020 werd door zowel DCG als Dianet, door middel van een digitale audit, het laatste VIPP onderdeel (B2) met succes afgerond!
Lees verder
02
-
03
-
2020
Digitale afdelingsoverzichten in het Antoni van Leeuwenhoek
Vanuit de klinische afdelingen in het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) is de behoefte geuit om een verdere visualisering te hebben van het afdelingsbezettingsoverzicht, waarbij tevens indicatoren worden getoond ter ondersteuning van het zorgproces. Om aan deze informatiebehoefte te voldoen is in CS-Maps (module binnen HiX van Chipsoft)een passende oplossing gevonden, waarbij AusserhoferBos de projectleiding voert voor de realisatie hiervan.
Lees verder
11
-
02
-
2020
VIPP 5 van start
Op 11 februari 2020 is de nieuwe VIPP-regeling voor medisch specialistische zorg (VIPP 5) gepubliceerd in de Staatscourant. De regeling start op 12 februari en loopt tot 1 januari 2023. Belangrijkste uitgangspunten zijn de uitwisseling van medische gegevens tussen instellingen en uitwisseling met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). AusserhoferBos heeft bij meerdere opdrachtgevers VIPP veranderingsprojecten succesvol begeleid van aanvraag tot en met de audits, en we staan klaar om dat ook weer voor VIPP 5 te doen.
Lees verder
07
-
02
-
2020
Enterprise Imaging & Closed Loop Ordering: Alle beelden op een plek in het EPD bij Curacao Medical Center
Een van de belangrijkste resultaten van het implementatieprogramma van zorginformatiesystemen binnen het Curacao Medical Center betreft -naast de implementatie van Chipsoft HiX- de realisatie van een ziekenhuisbrede beeldmanagement oplossing. Met de introductie van Sectra Enterprise Imaging (EIM) is gezorgd voor een toekomstbestendige oplossing waarmee in principe alle medische beelden gecentraliseerd worden opgeslagen en kunnen worden aangeroepen. Geen losse PACS, PACS2 of VNA oplossingen dus, maar een totaaloplossing die het volledige ziekenhuisproces ondersteund.
Lees verder
05
-
12
-
2019
AusserhoferBos team Curaçao Medical Center schaalt af
Het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) is alweer 3 weken open. De medewerkers en medisch specialisten beginnen al aardig gewend te raken aan alle nieuwe applicaties, medische techniek en werkafspraken. Tijd voor AusserhoferBos om ons team af te schalen. Met een prachtige ervaring rijker en een trots gevoel keren we weer de Nederlandse ZorgICT. Op weg naar nieuwe uitdagende projecten. Vanaf januari 2020 hebben we weer projectmanagementcapaciteit beschikbaar.
Lees verder
22
-
11
-
2019
Curaçao Medical Center, EPD en EIM één week Live na een ongekend grote Big Bang!
Vorige week vrijdag opende het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC), in Otrobanda, Curaçao haar deuren. De acute as ging open en de klinisch patiënten uit het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) werden overgebracht naar de klinische afdelingen. Inmiddels is het hele ziekenhuis in bedrijf. Nu het stof van de Big Bang is neergedaald ontstaat het zicht op de prestatie die is geleverd. Die is indrukwekkend en voor zover ik weet, niet eerder vertoond!
Lees verder
01
-
07
-
2019
Ausserhofer Bos terug op Curaçao!
Op Curaçao wordt het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center gebouwd en ingericht. Er is sprake van een ‘Greenfield’ want werkelijke alles is nieuw. Het team van AusserhoferBos voert het programmamanagement op onder meer de onderdelen: Werken in CMC, Implementatie HiX, Enterprise Imaging en Hardware/Infra.
Lees verder
24
-
04
-
2019
Afgestudeerd en dan? Waarom ik voor Ausserhofer Bos ZorgICT kies!
Afgestudeerd en dan? Waarom ik voor Ausserhofer Bos kies!Annelot Lubberink maakt vanaf 1 april onderdeel uit van ons team. Waarom koos zij voor Ausserhofer Bos ZorgICT? Hier volgt het antwoord op deze vraag. In januari 2019 heb ik na hard werken mijn MSC BA Change Management met daarbij een specialisatie in Healthcare Management mogen ontvangen vertelt Annelot. Toen kwam echter de vraag: hoe ga ik een baan zoeken?
Lees verder
01
-
09
-
2018
AusserhoferBos ZorgICT draagt projectmanagement Implementatie HiX HNO Curaçao over.
11 maanden lang mochten wij leidinggeven aan de implementatie van HiX bij het nieuwe, nog op te leveren ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao. Een geweldig leuke, spannende maar vooral inspirerende opdracht, waarbij met name het enthousiasme en de deskundigheid van de werkgroepleden, afkomstig uit het oude Sehos (Sint Elisabeth Hospital) opvallend hoog was. Het Erasmus MC gaat HNO ondersteunen o.a. op het vlak van de implementatie van HiX. Dat betekent voor ons dat daarmee er een einde aan onze opdracht is gekomen. Wij wensen alle werkgroepleden een goede voortzetting van het project toe en vertrouwen erop dat jullie met een zelfde enthousiasme doorgaan op weg naar een succesvolle Go Live! Dank voor de fijne samenwerking! Ook het nieuwe projectmanagement teamwensen we veel succes en werkplezier toe!
Lees verder
07
-
05
-
2018
Treant kiest één geintegreerd LIS voor drie laboratoria
Treant is de aanbesteding gestart voor één LIS t.b.v. het KC Laboratorium van Treant Zorggroep met laboratoria op de locaties Bethesda, Scheper en Refaja. De aanbesteding is inclusief alle project- en implementatiediensten, noodzakelijke koppelingen met (analyse) apparatuur, middleware, andere programmatuur en inclusief onderhoud van de programmatuur met bijbehorende SLA. AusserhoferBos adviseert het projectteam dat verantwoordelijk is voor de verwerving van het LIS en treedt tevens op als procesbegeleider Aanbesteding en Beoordeling
Lees verder
01
-
03
-
2018
Projectmanagemnet Beeldmigratie Isala
AusserhoferBos voert het projectmanagement op de afronding van de beeldmigratie van drie PACS-en naar het PACS van Sectra. bij Isala.
Lees verder
01
-
02
-
2018
Hospital Nobo Ortrobanda kiest voor HiX Suite
Het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (Curacao) kiest voor de EPD-suite HiX van Chipsoft. Het projectmanagement op de voorbereiding van het project en de initatie fase is in handen van AusserhoferBos.
Lees verder
25
-
01
-
2018
Vernieuwingen stapelen zich op in Bernhoven
In de afgelopen twee jaar heeft het Bernhoven Ziekenhuis, gelegen in de regio Uden-Oss-Veghel, onder het programma “Kliniek Digitaal” een groot aantal vernieuwingen doorgevoerd op het snijvlak van ICT en zorg. AusserhoferBos heeft het programma mogen begeleiden vanaf de opzet tot de afronding eind 2017 waarbij in diverse projecten ook de projectleiding werd verzorgd of in een meer begeleidende rol voor interne projectleiders waar deze zijn bijgestaan met raad en daad. Met de start van 2018 wordt ook het nieuwe programma “Kliniek Digitaal 2.0” geactiveerd. Naast de uitwerking van de business cases en het begeleiden van de interne stakeholders in de investeringsprocedure mogen we ook in het nieuwe programma het programmamanagement verzorgen.
Lees verder
31
-
10
-
2017
Shift2achieve blikt terug op succesvol event in de Cruquius
Op 31 oktober 2017 was het dan zover. De succesvolle lancering van de nieuwe online vergaderapplicatie Shift2achieve ging van start. Shift2achieve maakt efficiënt vergaderen makkelijk door het duidelijke en overzichtelijke dashboard. Daarnaast ben je als bedrijf goed op weg als je de volgende stap wilt zetten naar papierloos vergaderen.
Lees verder
27
-
03
-
2017
Samenvatting VIPP-regeling
Samenvatting van de VIPP-regeling en inschatting van de veranderkundige impact per module op uw organisatie.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !