Dossiers

ZorgICT

Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij ZorgICT-veranderprojecten? Welke obstakels kunnen we verwachten en hoe zorgen we ervoor ‘dat alle kikkers in de kruiwagen blijven’? En wie bewaakt de belofte dat ‘morgen alles beter wordt’? Lees onze ‘dossiers’ en ervaar de dagelijkse praktijk die o zo herkenbaar is voor elk ziekenhuis.
ICT en de uitdagingen in de ouderenzorg
12
-
09
-
2022

AusserhoferBos voert een ICT nulmeting uit bij Liberein in Enschede om vast te stellen in welke mate de ICT klaar is om de genoemde verandering aan te kunnen. Met de nulmeting wordt een helder inzicht gegeven in waar de ICT staat in technisch opzicht, qua organisatie, hoe het staat met het Service Level Management met service providers, maar ook hoe de vraagzijde is georganiseerd en hoe zij in verbinding staan met ICT v.v.. Vanzelfsprekend wordt de nulmeting aangevuld met concrete, realistische verbetermaatregelen.

Faexit in regio Amsterdam/Amstelland
18
-
08
-
2022

Hanneke is half augustus bij Sigra gestart in de rol van regionaal projectleider Amsterdam/Amstelland voor het landelijke programma Faexit - de zorg uit. Dit programma heeft als doel om de gezondheidszorg in Nederland vóór 2024 faxloos te krijgen. Hiervoor is voornamelijk een gedragsverandering nodig om aan te sluiten bij bestaande alternatieven. Een mooie uitdaging waar Hanneke zich in haar eigen zorgregio voor gaat inzetten! Nieuwsgierig over het programma Faexit en de rol van Hanneke, lees dan hier verder.

Vacature Projectleider
08
-
08
-
2022

Ben jij een collegiale doorzetter met kennis van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier, gege­vensuitwisseling of beeldmanagement? Wil je werken aan innovatieve en veranderkundige projecten in de zorg, waarin je als projectleider een verbindende rol speelt? Dan komen wij graag met je in contact!  

Een dag in de week van Lisanne als PMO bij de Gelderse Vallei
26
-
07
-
2022

Lisanne is sinds acht maanden werkzaam bij AusserhoferBos en is sindsdien aan de slag als Project Management Ondersteuning (PMO) bij het programma Next binnen de Gelderse Vallei. Hoe haar dagen eruit zien en wat de rol van een PMO inhoudt lees je hier.

Vorige dossiers

29
-
04
-
2022
Kick-off project HiX 6.3 upgrade in Rivas
Op donderdagmiddag 21 april vond de Kick-off plaats bij Rivas Zorggroep voor de upgrade van Chipsoft HiX 6.1 naar Chipsoft HiX 6.3. Aan meer dan 30 aanwezige medewerkers en ruim 100 medewerkers die via een Youtube-live stream de bijeenkomst volgden, werd in een sessie van anderhalf uur het project toegelicht door Onno Kooijman, programmamanager.
Lees verder
08
-
04
-
2022
AusserhoferBos verwelkomt Irene
Per 1 april is Irene gestart als projectleider bij AusserhoferBos, welkom bij het team! Lees hier meer over Irene en waarom zij voor AusserhoferBos heeft gekozen.
Lees verder
23
-
03
-
2022
Het Nederlands Veteraneninstituut: één cliëntendossier
Sinds maart 2022 is AusserhoferBos ZorgICT gestart met het project ‘Eén ECD’ voor het Nederlands Veteraneninstituut.
Lees verder
07
-
03
-
2022
Kick-off programma Next in ZGV
Donderdag3 maart heeft de formele kick-off van het programma Next plaatsgevonden in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het programma Next gaat de komende 2 jaar het EPD applicatielandschap en de digitale dienstverlening (eZorgpaden) naar patiënten vernieuwen.
Lees verder
16
-
02
-
2022
How to get the party started?
Vrijdag 11 februari was het tijd voor een AusserhoferBos-middag in het teken van ‘How to get the party started’. Lees hier wat we hebben besproken en bekijk een mooi voorbeeld van hoe je dansend een beweging in gang zet!
Lees verder
28
-
12
-
2021
Ziekenhuis Gelderse Vallei kiest voor verdere digitalisering, innovatie en ketensamenwerking
Ziekenhuis Gelderse Vallei zet met de keuze voor een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) een belangrijke stap naar verdere digitalisering, zorginnovatie en ketensamenwerking. Op 7december zette Arjen Hakbijl, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met leverancier NEXUS Nederland. AusserhoferBos heeft de Gelderse Vallei begeleid bij het besluitvormingsproces en gaat het programmamanagement uitvoeren voor deinvoering van het nieuwe EPD.
Lees verder
15
-
12
-
2021
Medisch Spectrum Twente live met HiX 6.3
Medisch Spectrum Twente is succesvol live met de nieuwste versie van Chipsoft HiX, versie 6.3. De afgelopen 8 maanden heeft AusserhoferBos vanuit het lokale programmamanagementteam een actieve bijdrage geleverd aan deze implementatie. Met een regionaal transmuraal zorgportaal en een uitgebreide inzet van HiX Mobile is het MST op de toekomst voorbereid.
Lees verder
01
-
12
-
2021
Telemonitoring voor de vakgroep Cardiologie in het Diakonessenhuis Utrecht
De vakgroep Cardiologie in het Diakonessenhuis zet in op eHealth en digitalisering van zorgpaden door inzet van telemonitoring en telebegeleiding.Na een selectietraject en initiële implementatie zijn er inmiddels 170patiënten geïncludeerd in een digitaal zorgpad. De volgende stap is opschalen en verbreden van het digitale aanbod.
Lees verder
01
-
10
-
2021
VIPP 5: Dianet werkt samen met Ausserhofer Bos aan digitale informatie-uitwisseling met de patiënt via een PGO
Dianet en AusserhoferBos werken, in het kader van VIPP 5, samen aan digitale informatie-uitwisseling met de patiënt via een Persoonlijke GezondheidsOmgeving(PGO). Met name voor multimorbide dialyse patiënten biedt het PGO een toegevoegde waarde zodat men niet telkens op verschillende patiëntenportalen hoeft in te loggen en krijgt men de mogelijkheid meer regie te voeren over zijn/haar eigen behandeling.
Lees verder
14
-
07
-
2021
Programmamanagement HIX in Gelre Ziekenhuizen
Met de keuze voor HiX als nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) staat Gelre ziekenhuizen aan de vooravond van een flinke sprong op gebied van zorginnovatie. Het ziekenhuis, met onder andere locaties in Apeldoorn en Zutphen, behaalt hiermee veel strategische doelstellingen voor 2025 al direct na de implementatie. Het programma Implementatie HiX start in juli 2021. De Go Live is eind november 2022. Het programmamanagement is in handen van AusserhoferBos
Lees verder
04
-
06
-
2021
Actie!
Team Ausserhofer Bos op een advanced training "Tempo maken onder moeilijke omstandigheden". Nooit te oud om (bij) te leren.
Lees verder
01
-
05
-
2021
Projectmanagement Apotheek & Medicatie HiX 6.2
AusserhoferBos levert bijdrage bij ingebruikname van Chipsoft HiX 6.2in het CWZ in Nijmegen. Met het organiseren van projectmanagement op het onderdeel Apotheek & Medicatie is de MICT & Apotheek organisatiegeholpen bij een stabiele en rustige overgang naar het nieuwe EPD.
Lees verder
01
-
03
-
2021
Zorgdomein voor de verblijf- en thuiszorg verwijzingen bij 32 zorginstellingen in gebruik genomen in de regio ’s-Hertogenbosch, Oss en Uden
In de regio ’s-Hertogenbosch, Ossen Uden is vanaf 2021 een belangrijke stap gezet, om enerzijds het aanvraagproces van verblijf- en thuiszorg bij VVT’s te optimaliseren en anderzijds de basis te leggen om regiobreed e-overdracht verder uit te rollen.
Lees verder
13
-
01
-
2021
Ziekenhuis in de ‘digitale verbouwing’
In 2021 staat er voor Ziekenhuis Amstelland een hoop te gebeuren, er kan wel gesproken worden over een ware ‘digitale verbouwing’, waarbij ‘de winkel natuurlijk gewoon open moeten blijven’. In 2020 is er gekozen voor een strategie, waarbij zowel het ZIS, EPD, EVD, ERP, EVS, ZAIS en verschillende aanpalende applicaties moeten worden vervangen door Epic, Afas en ValueCare en daar bovenop (of onder) het datacenter en de werkplekken moesten worden vernieuwd. Hierbij zijn twee programma’s opgezet, waarbij enerzijds het EPD (Epic) en de werkplekken worden vernieuwd (geleid vanuit Amsterdam UMC) en anderzijds het ERP en datacenter worden vernieuwd (geleid vanuit Ziekenhuis Amstelland). Dit om de verschillende projecten in goede banen te leiden en van de verbouwing zo min mogelijk last te hebben. AusserhoferBos verzorgt het programmamanagement voor het Ziekenhuis Amstelland.
Lees verder
06
-
10
-
2020
Advies inrichting I&I organisatie
Binnen St. Antonius leeft de behoefte om de besluitvorming m.b.t. de wijzigingsverzoeken in de informatievoorziening te versnellen. AusserhoferBos is gevraagd het huidige proces te analyseren. Ook zal de RvB en CIO geadviseerd worden over verbetermogelijkheden op relevante onderdelen van de inrichting van de I&A organisatie en -processen. De analyse wordt uitgevoerd Peter Bos, in zijn rol van interim Manager Informatiemanagement. Daarmee is hij ook lid van het MT van de afdeling I&A. In februari 2021 is het adviesrapport opgeleverd en gepresenteerd aan de RvB.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !