Op 1 juli zijn de overeenkomsten getekend waarin geregeld wordt dat Jan Koning, Onno Kooijman en Martijn Hollemans de aandelen van Peter Bos in AusserhoferBos overnemen. Naast dat zij samen met Gilbert Ausserhofer aandeelhouder van de BV worden zullen zij dan ook toetreden tot de directie. De feitelijke overdracht van de aandelen zal over 18 maanden plaatsvinden (1oktober 2025). Tot dat moment blijven Gilbert en Peter samen eindverantwoordelijk voor AusserhoferBos BV. Peter blijft verbonden aan het bedrijf voor het uitvoeren van advies en programmamanagement opdrachten.
Het Dialyse Centrum Groningen, Dialyse Centrum Ravenstein, Diapriva en Dianet hebben inmiddels met succes het VIPP 5 programma afgerond. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de digitale uitwisseling van medische gegevens tussenzorginstellingen en patiënten én tussen zorginstellingen onderling.
Afgelopen 3 jaar hebben Gilbert, Martijn, Amei en Annelot (AusserhoferBos) zich samen met vijf dialyse instellingen en leverancier Diasoft ingespannen voor de VIPP 5 regeling. Naast het overkoepelende leverancier- en projectmanagement heeft Annelot het interne programma bij Dianet geleid.
De VIPP 5 regeling bestond uit drie modules met bijbehorende eisen waarvoor de dialyse instellingen subsidiegelden vanuit het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport hebben ontvangen. In 2022 hebben alle instellingen de eerste module behaald. Sinds 31 maart dit jaar zijn ook de laatste 2 modules met succes afgerond en daarmee is voldaan aan alle eisen!
Wat heeft VIPP 5 opgeleverd?
- Patiënten kunnen hun Basis gegevensset Zorg(BgZ) en medische documenten opvragen vanuit een zorginstelling via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO is een app of een website waar men op één plek medische gegevens van zichzelf kan inzien van verschillende zorgverleners. Men kan dus zowel gegevens inzien van de dialyse instelling, de huisarts, apotheek, ziekenhuis et cetera. Dit maakt het voor patiënten makkelijker om overzicht te hebben van al hun medische gegevens.
- Het is voor patiënten mogelijk om ingevulde vragenlijsten, die in het zorgproces gebruikt worden, in te zien in het PGO. Voor de dialyse instellingen betekent dit dat de ingevulde PROMS vragenlijsten van Nefrovisie inzichtelijk zijn in het PGO.
- Het is technisch mogelijk om de BgZ items en medische documenten van de patiënt uit te wisselen tussen zorginstellingen meteen verschillend EPD. Om het echt goed te laten werken zijn er nog nadere afspraken nodig o.a. op het vlak van informatiestandaarden. Om dit nadere uitte werken is het VIPP 5 programma een pilot gestart met Chipsoft (LUMC) en Nexus (Groene Hart Ziekenhuis) om deze afspraken in de praktijk te toetsen en vast te stellen. Vanuit AusserhoferBos is Annelot Lubberink namens het Groene Hart Ziekenhuis betrokken bij deze pilot.
Voor de VIPP 5 regeling hebben vijf onafhankelijke dialyse instellingen samen met EPD leverancier Diasoft de handen ineen geslagen om één gezamenlijk doel te bereiken! We kijken met trots terug op een geslaagd programma en danken alle medewerkers uit de dialyse instellingen voor hun inzet.
In november 2003 richtten Gilbert Ausserhofer en Peter Bos samen de ABC-groep op. Zes jaar geleden veranderden we de bedrijfsnaam in AusserhoferBos ZorgICT. Deze naamsverandering was het gevolg van het onder woorden brengen van wie we als bedrijf zijn, waar we voor staan en wat onze aanpak is: een Partner in Projectmanagement met als identiteit: leiden, verbinden en inspireren binnen het domein van de ZorgICT.
In de afgelopen 20 jaar hebben we vele mooie ZorgICT opdrachten mogen uitvoeren en is ons team gestaag gegroeid naar 10 uitstekende project- en programmamanagers. Al onze medewerkers zijn als junior bij ons gestart en intern opgeleid in onze aanpak, waarden en normen. Door deze groeistrategie kunnen we steeds instaan voor het hoge niveau waarop wij onze diensten leveren en de opdrachten uitvoeren voor onze opdrachtgevers.
Wij danken alle opdrachtgevers die in de afgelopen 20 jaar ons het vertrouwen hebben gegeven en we kijken met trots en een positieve blik naar de toekomst.
Vanuit AusserhoferBos werken Lisanne Notenboom en Amei van den Heuvel (regioprojectleiders) aan het landelijk Faexit project voor o.m. de regio's Amsterdam en Amstelland.
En niet zonder succes! Per 1 juli 2023 maakt geen van de ziekenhuizen in Amsterdam en Amstelland meer gebruik van de (digitale) fax in haar zorgproces. Een mooie mijlpaal binnen het Faexit project en een flinke stap in de goede richting naar een faxloze regio. Dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze verandering!
Het HagaZiekenhuis Den Haag is vrijdag 2 juni live gegaan met een vernieuwde versie van het elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. Dit in het kader van de Migratie van HiX 6.1 naar HiX 6.3. Voor de zorgprofessionals betekent de nieuwe HiX 6.3 versie een lagere registratielast en intensievere digitale samenwerking met andere zorgaanbieders. De patiënten kunnen nu gebruikmaken van het vernieuwde patiëntportaal MijnHaga. Met deze stap is HagaZiekenhuis ook gereed om de EPD's van de locaties Den Haag en Zoetermeer samen te gaan voegen. Het projectmanagement was in handen van Jan Koning van AusserhoferBos. Na deze succesvolle Go Live pakken we direct door met het uit voeren van het vooronderzoek om de EPD’s van beide locaties samen te voegen.