Dossiers

ZorgICT

Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij ZorgICT-veranderprojecten? Welke obstakels kunnen we verwachten en hoe zorgen we ervoor ‘dat alle kikkers in de kruiwagen blijven’? En wie bewaakt de belofte dat ‘morgen alles beter wordt’? Lees onze ‘dossiers’ en ervaar de dagelijkse praktijk die o zo herkenbaar is voor elk ziekenhuis.
Faexit: Amsterdamse ziekenhuizen Faxloos
10
-
07
-
2023

Vanuit AusserhoferBos werken Lisanne Notenboom en Amei van den Heuvel (regioprojectleiders) aan het landelijk Faexit project voor o.m. de regio's Amsterdam en Amstelland. 

En niet zonder succes! Per 1 juli 2023 maakt geen van de ziekenhuizen in Amsterdam en Amstelland meer gebruik van de (digitale) fax in haar zorgproces. Een mooie mijlpaal binnen het Faexit project en een flinke stap in de goede richting naar een faxloze regio. Dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze verandering!

Vernieuwd EPD voor Haga Ziekenhuis Den Haag
15
-
06
-
2023

Het HagaZiekenhuis Den Haag is vrijdag 2 juni live gegaan met een vernieuwde versie van het elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. Dit in het kader van de Migratie van HiX 6.1 naar HiX 6.3. Voor de zorgprofessionals betekent de nieuwe HiX 6.3 versie een lagere registratielast en intensievere digitale samenwerking met andere zorgaanbieders. De patiënten kunnen nu gebruikmaken van het vernieuwde patiëntportaal MijnHaga. Met deze stap is HagaZiekenhuis ook gereed om de EPD's van de locaties Den Haag en Zoetermeer samen te gaan voegen. Het projectmanagement was in handen van Jan Koning van AusserhoferBos. Na deze succesvolle Go Live pakken we direct door met het uit voeren van het vooronderzoek om de EPD’s van beide locaties samen te voegen.

AusserhoferBos verwelkomt Romy Spronk
17
-
05
-
2023

We zijn ontzettend blij dat Romy Amber Spronk per 8 mei 2023 deel uit maakt van het AusserhoferBos ZorgICT-team. Dit vierden we vrijdag op onze maandelijkse interne bijeenkomst. Na het afronden van haar master-opleiding volgde Romy een 2-jarige traineeship waarin ze ervaring opdeed bij verschillende zorginstellingen in verschillende functies. In de laatste fase van haar traineeship was ze betrokken bij de HiX 6.3 implementatie in Gelre Ziekenhuizen. Inmiddels is Romy, samen met collega Onno Kooijman, gestart bij het #HiX-programma van het #UMCU. Romy veel succes!

Ziekenhuis Gelderse Vallei live met EPD en Ezorgpaden
07
-
05
-
2023

30 maart 2023 is in Ziekenhuis Gelderse Vallei het Nexus EPD live gegaan. ZGV heeft hiermee een enorme stap gezet in het leveren van hybride zorg: artsen en verpleegkundigen uit verschillende disciplines kunnen in één geïntegreerd systeem gegevens uitwisselen en patiënten kunnen interactief begeleid worden via het nieuwe portaal.

AVL neemt HiX 6.3 in gebruik
17
-
02
-
2023

Twee weken geleden is het Antoni van Leeuwenhoek overgestapt van HiX 6.1 naar HiX 6.3. Een ziekenhuisbrede migratie met grote impact op het gebied van oncolytica  voorschrijven en toedienen, het primaire proces binnen het AVL. Onno en Hanneke hebben de rol van projectleider en domeinleider vervuld tijdens deze migratie.

Vorige dossiers

01
-
02
-
2023
AusserhoferBos heet Amei welkom als nieuwe collega!
Vanaf 1 februari hebben wij een nieuwe collega bij AusserhoferBos. Lees hier meer over Amei en haar motivatie om bij ons aan de slag te gaan.
Lees verder
15
-
01
-
2023
Haga maakt zich klaar voor HiX 6.3
In een spannende periode waarin de fusie tussen het Haga ziekenhuis en het Langeland ziekenhuis in het verschiet ligt, geeft AusserhoferBos leiding aan de migratie, om zo samen met de medewerkers van het Haga Ziekenhuis deze randvoorwaardelijke migratie naar HiX 6.3 succesvol voor de zomer af te ronden.
Lees verder
05
-
01
-
2023
AusserhoferBos blikt terug op 2022
We zetten een aantal hoogtepunten van AusserhoferBos in 2022 op een rijtje & what's next in 2023?
Lees verder
21
-
12
-
2022
Rivas is live met HiX 6.3!
Na maanden van hard werken heeft Rivas Zorggroep op 16 december om 09.00u 's ochtends HiX 6.3 in gebruik genomen. Onno heeft namens AusserhoferBos het programmamanagement gevoerd gedurende dit traject, met op de achtergrond ondersteuning van Peter.
Lees verder
08
-
12
-
2022
Succesvolle informatiemarkt bij ZGV
De Gelderse Vallei is dit jaar gestart met de implementatie van het nieuwe EPD van de leverancier Nexus-Nederland. Tijdens de informatiemarkt op 1 december hebben de verschillende projectteams met trots aan hun collega’s de ingerichte software laten zien waar de afgelopen maanden met volle inzet aan gewerkt is en de veranderingen die hen volgend jaar te wachten staan. De komende periode zullen de projectgrepen zich focusessen op het afmaken en testen van de ingerichte software. Succes bij de volgende fase!
Lees verder
28
-
11
-
2022
Gelre werkt met HiX!
Vrijdag 25 november 2022 nam Gelre Ziekenhuizen op spetterende wijze HiX in gebruik. Het programmamanagement van deze operatie was in handen van AusserhoferBos. Hierbij hebben we onze sterk anticiperende projectmanagementaanpak ingezet waardoor het gehele programma van A tot Z op beheerste wijze verliep. Peter Bos, Jan Koning en Annelot Lubberink kijken met gepaste trots terug op het geweldige resultaat dat in samenwerking met vele is behaald. Lees hier meer over het programma en de behaalde resultaten.‍
Lees verder
13
-
10
-
2022
Start klassikale trainingen HiX in Gelre
Gelre maakt zich klaar voor de opleidingsfase, samen op weg naar een beter epd!
Lees verder
12
-
09
-
2022
ICT en de uitdagingen in de ouderenzorg
AusserhoferBos voert een ICT nulmeting uit bij Liberein in Enschede om vast te stellen in welke mate de ICT klaar is om de genoemde verandering aan te kunnen. Met de nulmeting wordt een helder inzicht gegeven in waar de ICT staat in technisch opzicht, qua organisatie, hoe het staat met het Service Level Management met service providers, maar ook hoe de vraagzijde is georganiseerd en hoe zij in verbinding staan met ICT v.v.. Vanzelfsprekend wordt de nulmeting aangevuld met concrete, realistische verbetermaatregelen.
Lees verder
18
-
08
-
2022
Faexit in regio Amsterdam/Amstelland
Hanneke is half augustus bij Sigra gestart in de rol van regionaal projectleider Amsterdam/Amstelland voor het landelijke programma Faexit - de zorg uit. Dit programma heeft als doel om de gezondheidszorg in Nederland vóór 2024 faxloos te krijgen. Hiervoor is voornamelijk een gedragsverandering nodig om aan te sluiten bij bestaande alternatieven. Een mooie uitdaging waar Hanneke zich in haar eigen zorgregio voor gaat inzetten! Nieuwsgierig over het programma Faexit en de rol van Hanneke, lees dan hier verder.
Lees verder
08
-
08
-
2022
Vacature Projectleider
Ben jij een collegiale doorzetter met kennis van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier, gege­vensuitwisseling of beeldmanagement? Wil je werken aan innovatieve en veranderkundige projecten in de zorg, waarin je als projectleider een verbindende rol speelt? Dan komen wij graag met je in contact!
Lees verder
26
-
07
-
2022
Een dag in de week van Lisanne als PMO bij de Gelderse Vallei
Lisanne is sinds acht maanden werkzaam bij AusserhoferBos en is sindsdien aan de slag als Project Management Ondersteuning (PMO) bij het programma Next binnen de Gelderse Vallei. Hoe haar dagen eruit zien en wat de rol van een PMO inhoudt lees je hier.
Lees verder
20
-
06
-
2022
Digitale vervolgzorg verwijzingen in de Bossche regio
Jan Koning heeft als kwartiermaker en projectmanager leiding gegeven aan het regiobrede project waar Zorgdomein is geïmplementeerd voor de verblijf en thuiszorg verwijzingen bij 32 zorginstellingen in de regio’s-Hertogenbosch. Door de samenwerking met huisartsen en VVT-instellingen is het mogelijk geworden om alle beschikbare bedden bij VVT-instellingen inzichtelijk te maken. Hierdoor kunnen patiënten na een ziekenhuisopname sneller worden doorverwezen naar een passende plek dichtbijhuis en kan meteen passende zorg geleverd worden.
Lees verder
29
-
04
-
2022
Kick-off project HiX 6.3 upgrade in Rivas
Op donderdagmiddag 21 april vond de Kick-off plaats bij Rivas Zorggroep voor de upgrade van Chipsoft HiX 6.1 naar Chipsoft HiX 6.3. Aan meer dan 30 aanwezige medewerkers en ruim 100 medewerkers die via een Youtube-live stream de bijeenkomst volgden, werd in een sessie van anderhalf uur het project toegelicht door Onno Kooijman, programmamanager.
Lees verder
08
-
04
-
2022
AusserhoferBos verwelkomt Irene
Per 1 april is Irene gestart als projectleider bij AusserhoferBos, welkom bij het team! Lees hier meer over Irene en waarom zij voor AusserhoferBos heeft gekozen.
Lees verder
23
-
03
-
2022
Het Nederlands Veteraneninstituut: één cliëntendossier
Sinds maart 2022 is AusserhoferBos ZorgICT gestart met het project ‘Eén ECD’ voor het Nederlands Veteraneninstituut.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !