Nieuws

ZorgICT

In de wereld van ZorgICT volgen de ontwikkelingen elkaar in recordtempo op. Voor iedereen  bepalen begrippen als E-health, EPD en zelf-management de gespreksonderwerpen van iedere dag. De toekomst van de zorg is en blijft ‘hot’. Wij houden u graag op de hoogte via links naar nieuwsberichten, artikelen en blogs uit de wereld van zorg en ict.
Ziekenhuis Bernhoven start reguliere zorg weer op
30
-
04
-
2020
Nu de toestroom van Covid-19 (verdachte) patiënten af neemt pakt Bernhoven direct de opschaling van de reguliere zorg weer op. Geen eenvoudige opgave: Oververmoeide medewerkers en artsen, een emotioneel diep geraakte organisatie, schaarste aan materialen, nieuwe beleidsregels om veilige zorg te kunnen leveren, etc., etc.. AusserhoferBos levert het programmamanagement op dit bijzondere programma dat als doel heeft om snel maar verantwoord weer reguliere zorg te bieden, het eerste aan de patiënten die dat het hardst nodig hebben.
Wij stellen ons team ter beschikking aan ziekenhuizen in de strijd tegen Corona!
03
-
04
-
2020
Het COVID-19 crisis raakt de Nederlandse samenleving hard. Dat geldt zeker voor de ziekenhuizen. AusserhoferBos wil graag een bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van deze crisis. Nu enkele van onze opdrachten tijdelijk ”on hold” staan of ineen lager tempo doorgaan doet deze mogelijkheid zich voor. Lees het vervolg van het bericht waarin we uiteen zetten op welke wijze wij onze expertise de komende maanden kosteloos willen inzetten.

Overig nieuws

08
-
03
-
2020
AusserhoferBos ZorgICT breidt uit met 2 ervaren ICT managers uit het veld.
Met de komst van Maarten Winkelman en Theo Jacobs breidt AusserhoferBos haar diensten portfolio verder uit. Naast project- en programmamanagement leveren we nu ook diensten op het vlak van ICT Advies, Informatiebeleid, Interim-management en Coaching.Maarten Winkelman is een ervaren ICT-er in de Zorg met een bewezen geschiedenis van werken in de ziekenhuis- en gezondheidszorgsector, met name in managementfuncties. Bekwaam in het brede werkveld van gezondheidszorginformatietechnologie. Sterke, pragmatische en mensgerichte professional in informatietechnologie. Wordt enthousiast van innovaties in de gezondheidszorg. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in MBA-Healthcare. Theo Jansen is een Project-/Interim-manager met een resultaatgerichte instelling. Gaat graag naar huis met het gevoel dat een (zorg)-procesweer flink verbetert hebben. Door zijn jarenlange ervaring in ziekenhuizen en andere zorginstellingen kom hij snel tot de kern en met oplossingen.Wilt u meer weten over de nieuwe diensten van AusserhoferBos, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar zorgict@ausserhoferbos.nl of bel naar nummer: +31 85 06 54 195.
Lees verder
13
-
02
-
2020
Patiëntenportaal MijnDianet en MijnDCG gelanceerd.
In januari 2020 is zowel het patiëntenportaal MijnDianet van dialysecentrum Dianet als het patiëntenportaal MijnDCG van Dialyse Centrum Groningen gelanceerd. Deze patiëntportalen zijn in het leven geroepen om de patiënt meer regie over de eigen zorg te laten nemen en om de patiëntinzicht te geven in de eigen medische gegevens. Beiden aspecten zijn speerpunten uit het landelijke programma Versnellingsprogramma Patiënt en Professional (VIPP).
Lees verder
05
-
12
-
2019
Digitaal Obstetrisch Dossier op de polikliniek in Bernhoven Ziekenhuis!
Op 17 september 2019 is het Bernhoven Ziekenhuis live gegaan met het Digitaal Obstetrische Dossier (DOD) op de polikliniek. Alle zwangeren die die nieuw binnenkomen zullen vanaf 17 september een dossier in het EPD krijgen. Oftewel, nog maar een zwangerschapsduur te gaan totdat Bernhoven officieel gedag zegt tegen het laatste papieren dossier.In een nauwe samenwerking met Nexus is door een projectgroep onder leiding van projectleider Hanneke Wind van AusserhoferBos in vier maanden hard gewerkt aan het digitaliseren van de poliklinische statusvoering en de veranderingen in alle werkprocessen die als gevolg worden geraakt. Dit is de eerste stap richting een volledig obstetrisch dossier en dit sluit aan bij de ambitie van Bernhoven om in de toekomst te komen tot een integraal geboorte dossier voor de regio. Het feestelijke moment van livegang is gevierd door de projectgroep, samen met de gynaecologen en doktersassistenten, door een symbolisch lintje door te knippen en met een taartje van Nexus. We feliciteren Bernhoven van harte met deze eerste stap en kijken uit naar de volgende stap waarbij de randvoorwaarden voor gegevensuitwisseling met de 1ste lijnsgeboorte zorg gerealiseerd gaan worden.
Lees verder
26
-
06
-
2019
CMIO's in Noord Nederland nemen het initiatief
Wat een mooie start. Vanmiddag is het initiatief van de CMIO's van de Noord Nederlandse ziekenhuizen gepresenteerd en omarmd door de bestuurders en partners. Doel: regievoering en prioritering op alle initiatieven om tot uitwisseling van dosierinfo te komen in de regio o.b.v. standaarden. Proficiat namens AusserhoferBos ZorgICT. Het Dagblad van het Noorden bericht in de krant van vanochtend er over.
Lees verder
06
-
05
-
2019
Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers
Wij zijn op zoek naar Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers die deskundig zijn op het vlak van ZorgICT en zich aangesproken voelen door de aanpak en filosofie van AusserhoferBos.
Lees verder
01
-
03
-
2019
Dijklander Ziekenhuis implementeert HiX 6.2 SC
Het Dijklander Ziekenhuis, ontstaan uit de recente fusie van de ziekenhuizen Westfriesgasthuis uit Hoorn en Waterland Ziekenhuis uit Purmerend, stapt op 1 november 2019 over op de standaard content van Chipsoft HiX 6.2. De twee huidige elektronische patiëntendossiers worden samengevoegd tot één gezamenlijk EPD. AusserhoferBos voert per 1 maart het projectmanagement op de datamigratie én coördineert het testen van alle interfaces en het omnummeren van de patiëntennummers.
Lees verder
01
-
05
-
2018
AusserhoferBos adviseert BovenIJ inzake inrichting innovatieve IT-functie.
Begin 2018 heeft het BovenIJ het 2 jarige programma afgerond waarin gefaseerd de volledige suite van HiX is ingevoerd. Hiermee heeft BovenIJ de basis gelegd voor het realiseren van de ambities zoals verwoord in het meerjaren beleidsplan Samen Beter. AusserhoferBos adviseert de RvB en MSB van BovenIJ inzake de (her)inrichting van de IT-functie.
Lees verder
01
-
03
-
2018
HiX projectmanagement bij Isala
Isala implementeert de volledige suite van HiX, inclusief standaard content. Binnen het programma dat verantwoordelijk is voor de succesvolle implementatie van HiX, levert AusserhoferBos de projectmanagement diensten op het Domein: Diagnostiek, Beeld en Laboratoria.
Lees verder
19
-
12
-
2017
Ervaren applicatiebeheerders HiX (FT), standplaats Willemstad CURAÇAO
Het nieuwe Hospital Nobo Otrabanda op Curaçao zoekt ter versterking van het team applicatiebeheer ervaren functioneel beheerders HiX. In 2018 wordt HiX geïmplementeerd en in het voorjaar van 2019 wordt het ook daadwerkelijk in gebruik genomen. Deze ingebruikname valt samen met de opening van het nieuwe ziekenhuis. Belangstelling? klik hier voor de volledige vacaturetekst en reageer snel!
Lees verder
15
-
12
-
2017
Bernhoven gaat live met Nexus PDMS op de IC
Het Brabantse ziekenhuis Bernhoven is eind december als eerste Nederlandse ziekenhuis live gegaan met het in samenwerking ontwikkelde PDMS van Nexus.Het project viel onder het programma “Kliniek Digitaal” wat onder leiding staat van AusserhoferBos Zorg ICT.
Lees verder
08
-
12
-
2017
Een digitale stap voorwaarts voor het CWZ
Op 8 december 2017 is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) met succes overgestapt van dossiervoering op papier en in Mirador naar digitale registratie in het elektronisch patiëntendossier HiX. Hiermee zijn de actuele gegevens zowel in het ziekenhuis als de poliklinieken Jonkerbosch, Waalsprong en Druten op ieder moment beschikbaar.
Lees verder
01
-
12
-
2017
BovenIJ gestart met HiX Standaard Content EPD
BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord is op 24 November Live gegaan met HiX standaard content. Hiermee is een meerfasen traject afgerond, waarbij het ziekenhuis in twee jaar tijd van EZIS met zelf ontwikkelde dossiers naar HiX 6.1 is overgaan met de EPD’s uit de standaard content. Het programmamanagement van dit traject is in handen van AusserhoferBos geweest en het BovenIJ heeft met deze invoering daadwerkelijk grip op betere zorg gekregen.
Lees verder
01
-
05
-
2017
BovenIJ en Chipsoft samen gestart met HiX voor de poliklinische apotheek
Onder begeleiding van AusserhoferBos Zorg ICT heeft de BovenIJ apotheek (poliklinische apotheek van BovenIJ) in april de nieuwe HiX poliklinische apotheek module van ChipSoft in gebruik genomen. BovenIJ is hiermee de eerste in Nederland die de politheek H in gebruik heeft.
Lees verder
03
-
04
-
2017
Gezocht ambitieuze Accountmanager Shift2achieve
Shift2achieve B.V. is een startende onderneming en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van business software voor het management van middelgrote en grote organisaties. Voor de marketing & verkoop van de applicatie Shift2achieve zijn wij op zoek naar een gedreven, creatieve, enthousiaste en collegiale Accountmanager (M/V) voor 24 uur per week (flexibele tijden mogelijk) die een commercieel succes gaat maken van het in middels in de praktijk bewezen Shift2achieve. Voor de volledige vacature tekst klik hier.
Lees verder
22
-
03
-
2017
'EPD geeft nog geen automatisch antwoord op kwaliteitsvragen'
Het lukt ziekenhuizen nog niet om op basis van het EPD geautomatiseerd antwoord te geven op de vraag in hoeverre kwaliteitsrichtlijnen worden nageleefd. Dit volgt uit de tweede evaluatie van het VMS veiligheidsprogramma.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !