Nieuws

ZorgICT

In de wereld van ZorgICT volgen de ontwikkelingen elkaar in recordtempo op. Voor iedereen  bepalen begrippen als E-health, EPD en zelf-management de gespreksonderwerpen van iedere dag. De toekomst van de zorg is en blijft ‘hot’. Wij houden u graag op de hoogte via links naar nieuwsberichten, artikelen en blogs uit de wereld van zorg en ict.
Haga Ziekenhuis
01
-
01
-
2023
Programmamanagement HiX 6.3
BovenIJ
01
-
05
-
2022
Programmamanagement HiX 6.3

Overig nieuws

01
-
03
-
2022
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Programmamanagement Implementatie Nexus
Lees verder
01
-
03
-
2022
Gelre ziekenhuizen
Programmamanagement implementatie HiX 6.3
Lees verder
14
-
02
-
2022
Vacature projectleider
Ben jij een collegiale doorzetter met kennis van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier, gege­vensuitwisseling of beeldmanagement? Wil je werken aan innovatieve en veranderkundige projecten in de zorg, waarin je als projectleider een verbindende rol speelt? Dan komen wij graag met je in con­tact!
Lees verder
15
-
11
-
2021
Lisanne Notenboom, nieuwe medewerker
Sinds november 2021 is Lisanne Notenboom werkzaam bij AusserhoferBos als juniorprojectleider. Met haar analytische blik, ervaring in verandermanagement en werkervaring in de gezondheidszorg is ze gemotiveerd om aan de slag te gaan bij AusserhoferBos. Ze kijkt er naar uit om zich in te zetten voor projecten op het snijvlak van zorg en ICT.
Lees verder
01
-
11
-
2021
Ben jij op zoek naar een leuke, inspirerende baan. Zo’n baan die geen energie kost, maar oplevert?
Lees dan zeker verder…… ‍ Werken bij AusserhoferBos ZorgICT houdt in dat je niet stil staat in je ontwikkeling, maar dat je je binnen een collegiale omgeving ontplooit tot een ervaren project-/verandermanager die in staat is daadwerkelijk opdrachtgeverswaarde te creëren met het team waar je leiding aan geeft. Een baan met veel vrijheid en ruimte voor initiatieven, uiteraard binnen de kwaliteitsgrenzen die wij ons zelf hebben opgelegd. Een medewerker van AusserhoferBos Leidt, Verbindt en Inspireert collega’s, projectteams en opdrachtgevers! ‍ Wat wij van jou vragen is een instelling die past bij bovenstaand profiel én dat je kennis hebt van een of meer gebieden binnen het domein van de ZorgICT. Ervaring in projectmanagement is geen vereiste. Spreekt dit je aan en ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met ons op: Peter Bos, +31620963359 Gilbert Ausserhofer, +31651227561 ZorgICT@ausserhoferbos.nl
Lees verder
24
-
04
-
2021
Wie durft de stap te zetten_ van inhoudsdeskundige naar projectleider
Van Inhoudsdeskundige naar Projectleider EPDBij jij een collegiale doorzetter die alles weet van bijvoorbeeld (delen van) het EPD, gegevensuitwisse­lingen, beeldmanage­mentsystemen, cliëntendossiers, enz. en wil je de stap zetten van inhoud naar leidinggeven, dan komen we graag met je in contact. Spreekt dit jou aan, neem dan con­tact met ons op en we verkennen samen de moge­lijkheden.
Lees verder
30
-
04
-
2020
Ziekenhuis Bernhoven start reguliere zorg weer op
Nu de toestroom van Covid-19 (verdachte) patiënten af neemt pakt Bernhoven direct de opschaling van de reguliere zorg weer op. Geen eenvoudige opgave: Oververmoeide medewerkers en artsen, een emotioneel diep geraakte organisatie, schaarste aan materialen, nieuwe beleidsregels om veilige zorg te kunnen leveren, etc., etc.. AusserhoferBos levert het programmamanagement op dit bijzondere programma dat als doel heeft om snel maar verantwoord weer reguliere zorg te bieden, het eerste aan de patiënten die dat het hardst nodig hebben.
Lees verder
03
-
04
-
2020
Wij stellen ons team ter beschikking aan ziekenhuizen in de strijd tegen Corona!
Het COVID-19 crisis raakt de Nederlandse samenleving hard. Dat geldt zeker voor de ziekenhuizen. AusserhoferBos wil graag een bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van deze crisis. Nu enkele van onze opdrachten tijdelijk ”on hold” staan of ineen lager tempo doorgaan doet deze mogelijkheid zich voor. Lees het vervolg van het bericht waarin we uiteen zetten op welke wijze wij onze expertise de komende maanden kosteloos willen inzetten.
Lees verder
08
-
03
-
2020
AusserhoferBos ZorgICT breidt uit met 2 ervaren ICT managers uit het veld.
Met de komst van Maarten Winkelman en Theo Jacobs breidt AusserhoferBos haar diensten portfolio verder uit. Naast project- en programmamanagement leveren we nu ook diensten op het vlak van ICT Advies, Informatiebeleid, Interim-management en Coaching.Maarten Winkelman is een ervaren ICT-er in de Zorg met een bewezen geschiedenis van werken in de ziekenhuis- en gezondheidszorgsector, met name in managementfuncties. Bekwaam in het brede werkveld van gezondheidszorginformatietechnologie. Sterke, pragmatische en mensgerichte professional in informatietechnologie. Wordt enthousiast van innovaties in de gezondheidszorg. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in MBA-Healthcare. Theo Jansen is een Project-/Interim-manager met een resultaatgerichte instelling. Gaat graag naar huis met het gevoel dat een (zorg)-procesweer flink verbetert hebben. Door zijn jarenlange ervaring in ziekenhuizen en andere zorginstellingen kom hij snel tot de kern en met oplossingen.Wilt u meer weten over de nieuwe diensten van AusserhoferBos, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar zorgict@ausserhoferbos.nl of bel naar nummer: +31 85 06 54 195.
Lees verder
13
-
02
-
2020
Patiëntenportaal MijnDianet en MijnDCG gelanceerd.
In januari 2020 is zowel het patiëntenportaal MijnDianet van dialysecentrum Dianet als het patiëntenportaal MijnDCG van Dialyse Centrum Groningen gelanceerd. Deze patiëntportalen zijn in het leven geroepen om de patiënt meer regie over de eigen zorg te laten nemen en om de patiëntinzicht te geven in de eigen medische gegevens. Beiden aspecten zijn speerpunten uit het landelijke programma Versnellingsprogramma Patiënt en Professional (VIPP).
Lees verder
05
-
12
-
2019
Digitaal Obstetrisch Dossier op de polikliniek in Bernhoven Ziekenhuis!
Op 17 september 2019 is het Bernhoven Ziekenhuis live gegaan met het Digitaal Obstetrische Dossier (DOD) op de polikliniek. Alle zwangeren die die nieuw binnenkomen zullen vanaf 17 september een dossier in het EPD krijgen. Oftewel, nog maar een zwangerschapsduur te gaan totdat Bernhoven officieel gedag zegt tegen het laatste papieren dossier.In een nauwe samenwerking met Nexus is door een projectgroep onder leiding van projectleider Hanneke Wind van AusserhoferBos in vier maanden hard gewerkt aan het digitaliseren van de poliklinische statusvoering en de veranderingen in alle werkprocessen die als gevolg worden geraakt. Dit is de eerste stap richting een volledig obstetrisch dossier en dit sluit aan bij de ambitie van Bernhoven om in de toekomst te komen tot een integraal geboorte dossier voor de regio. Het feestelijke moment van livegang is gevierd door de projectgroep, samen met de gynaecologen en doktersassistenten, door een symbolisch lintje door te knippen en met een taartje van Nexus. We feliciteren Bernhoven van harte met deze eerste stap en kijken uit naar de volgende stap waarbij de randvoorwaarden voor gegevensuitwisseling met de 1ste lijnsgeboorte zorg gerealiseerd gaan worden.
Lees verder
26
-
06
-
2019
CMIO's in Noord Nederland nemen het initiatief
Wat een mooie start. Vanmiddag is het initiatief van de CMIO's van de Noord Nederlandse ziekenhuizen gepresenteerd en omarmd door de bestuurders en partners. Doel: regievoering en prioritering op alle initiatieven om tot uitwisseling van dosierinfo te komen in de regio o.b.v. standaarden. Proficiat namens AusserhoferBos ZorgICT. Het Dagblad van het Noorden bericht in de krant van vanochtend er over.
Lees verder
06
-
05
-
2019
Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers
Wij zijn op zoek naar Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers die deskundig zijn op het vlak van ZorgICT en zich aangesproken voelen door de aanpak en filosofie van AusserhoferBos.
Lees verder
01
-
03
-
2019
Dijklander Ziekenhuis implementeert HiX 6.2 SC
Het Dijklander Ziekenhuis, ontstaan uit de recente fusie van de ziekenhuizen Westfriesgasthuis uit Hoorn en Waterland Ziekenhuis uit Purmerend, stapt op 1 november 2019 over op de standaard content van Chipsoft HiX 6.2. De twee huidige elektronische patiëntendossiers worden samengevoegd tot één gezamenlijk EPD. AusserhoferBos voert per 1 maart het projectmanagement op de datamigratie én coördineert het testen van alle interfaces en het omnummeren van de patiëntennummers.
Lees verder
01
-
05
-
2018
AusserhoferBos adviseert BovenIJ inzake inrichting innovatieve IT-functie.
Begin 2018 heeft het BovenIJ het 2 jarige programma afgerond waarin gefaseerd de volledige suite van HiX is ingevoerd. Hiermee heeft BovenIJ de basis gelegd voor het realiseren van de ambities zoals verwoord in het meerjaren beleidsplan Samen Beter. AusserhoferBos adviseert de RvB en MSB van BovenIJ inzake de (her)inrichting van de IT-functie.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !