Implementatie HiX

Organisatie
Periode
juli 2016 - heden
Functie
Programmamanagement
Opdrachtgever
Raad van Bestuur
Werkzaamheden
Image not found

Alrijne Ziekenhuis live met HiX25 november 2016 ​Alrijne Ziekenhuis is vrijdag 25 november 2016 succesvol live gegaan met HiX. Dit nieuwe ziekenhuisinformatiesysteem vervangt de verschillende systemen die in de ziekenhuizen gebruikt werden. Alrijne Ziekenhuis heeft ziekenhuislocaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en locaties in Katwijk, Lisse en Sassenheim.

Met deze overgang is ook ‘MijnAlrijne’ live gegaan. In dit patiëntenportaal van Alrijne Ziekenhuis kunnen patiënten thuis hun afspraken inzien. Ook kunnen zij vanaf nu thuis vragenlijsten invullen die nodig zijn voor een opname in het ziekenhuis.

Vrijdagmiddag 25 november werkten de medewerkers voor het eerst met het nieuwe HiX-systeem. In de eerste dagen is er rekening mee gehouden dat het iets langer kan duren om patiënten te behandelen; daarom zijn er minder afspraken en operaties ingepland.

Mark de Jong, lid raad van bestuur: “Wat een prestatie hebben onze medewerkers geleverd, samen met ChipSoft. Tussen alle gewone werkzaamheden door hebben meer dan vierhonderd medewerkers zich de laatste maanden bezig gehouden met de voorbereidingen voor een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem. Sommige medewerkers waren al enigszins bekend met het systeem, maar voor de meesten was het totaal nieuw. Ruim 3.000 medewerkers zijn in de maand voorafgaand aan de livegang geschoold.”

Het Programmamanagement was in handen van Peter Bos. Onno Kooijman was projectmanager op de onderdelen Interfaces, Omnummeren en PACS2.

Terug naar overzicht