Dossier ZorgICT

Vernieuwd EPD voor Haga Ziekenhuis Den Haag

15/6/2023

Het HagaZiekenhuis  Den Haag is vrijdag 2 juni live gegaan met een vernieuwde versie van het elektronisch  patiëntendossier (EPD) HiX. Dit in het kader van de Migratie van HiX 6.1 naar  HiX 6.3. Voor de zorgprofessionals betekent de nieuwe HiX 6.3 versie een  lagere registratielast en intensievere digitale samenwerking met andere  zorgaanbieders. De patiënten kunnen nu gebruik maken van het vernieuwde  patiëntportaal MijnHaga.

Resultaten  op tijd

Vanaf het  moment dat het project voor de Migratie naar HiX 6.3 is gestart, stond er een  behoorlijke tijdsdruk op de planning. Maar de planning is gehaald op vrijdag  2 juni! Door een enorme inzet van de projectorganisatie van het HagaZiekenhuis  - conform het Go-Live draaiboek -  kon  precies om 12:00 uur worden gestart met HiX 6.3.

Op 1 maart is  het HagaZiekenhuis gefuseerd met het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Het  LangeLand heet sinds 1 juni HagaZiekenhuis Zoetermeer. Met de nieuwe versie  van het EPD HiX, is het HagaZiekenhuis ook klaar om de EPDs van beide  locaties in de toekomst samen te voegen.

Partner  in projectmanagement

De uitvoering  van het projectmanagement was in handen van AusserhoferBos. Inmiddels zijn we ook gestart met het vooronderzoek voor de samenvoeging van beide EPD’s voor  locatie Den Haag en Zoetermeer.