Lopende opdrachten

Patiëntenportaal MijnDianet en MijnDCG gelanceerd.

13/2/2020

In januari 2020 is zowel het patiëntenportaal MijnDianet van dialysecentrum Dianet als het patiëntenportaal MijnDCG van Dialyse Centrum Groningen gelanceerd. Deze patiëntportalen zijn in het leven geroepen om de patiënt meer regie over de eigen zorg te laten nemen en om de patiëntinzicht te geven in de eigen medische gegevens. Beiden aspecten zijn speerpunten uit het landelijke programma Versnellingsprogramma Patiënt en Professional (VIPP).

Onder leiding van projectleiders Martijn Hollemans en Annelot Lubberink van AusserhoferBos Zorg ICT zijn de patiëntportalen samen met zeer betrokken projectleden en patiënten vanuit Dianet, Dialyse Centrum Groningen, en leveranciers Diasoft en Growtivity tot stand gekomen. Na maanden van voorbereidingen, klankbordgroepen, focusgroepen en testwerkzaamheden is er een zeer gebruiksvriendelijk patiëntenportaal neergezet waar alle patiënten erg enthousiast van worden.

Het patiëntenportaal is speciaal ontworpen voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden waardoor het gebruiksgemak hoog is. In het portaal zijn bijvoorbeeld de laboratoriumuitslagen zeer duidelijk in inzichtelijk beeld gebracht. Daarnaast kan de patiënt ook zijn medicatie inzien, hierop een aanvraag tot wijziging voor indienen en kunnen thuispatiënten gebruik maken van het online invoeren van hun zelf metingen. Dit zorgt ervoor dat patiënten die thuis dialyseren niet meer dagelijks op papier hun gewicht, bloeddruk en pols hoeven te noteren maar dit snel en eenvoudig via het portaal kunnen invoeren. Deze metingen komen vervolgens direct in het elektronisch dossier bij de arts terecht waardoor de arts de patiënt beter kan monitoren. Nieuwsgierig hoe het patiëntenportaal er uit ziet? Bekijk het animatiefilmpje (link) van MijnDianet/MijnDCG of lees de “Special” (link) eens door.

Met trots mogen we vermelden dat zowel voor MijnDianet als voor MijnDCG inmiddels een groot aantal patiënten een account hebben aangevraagd. We feliciteren dialysecentrum Dianet en Dialysecentrum Groningen dan ook met dit succes en bedanken alle projectleden, patiënten en leveranciers voor hun inzet en werkplezier.