Dossier ZorgICT

Gelre werkt met HiX!

28/11/2022

Afgelopen vrijdag, 25 november 2022 nam Gelre Ziekenhuizen op spetterende wijze HiX in gebruik. Na 9 maanden van intensive voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. In die periode is nagenoeg de volledige HiX Suite geïmplementeerd. Naast de gebruikelijke ZIS/EPD modulen van HiX zijn ook direct de volgende onderdelen in gebruik genomen: het Patiëntenportaal, de Aanmeldkiosken, Bereidingen, Cytostatica, het PDMS, Voeding, 1stelijnsverloskunde/ketendossier, de Politheken, CS Functie, Zorgplatform en meer. Kortom, een zeer brede scope waar aan door meer dan 70 werkgroepen is gewerkt. Na een zorgvuldige voorbereiding waarin de nieuwe procesinrichting is ontworpen is tijdens de implementatiefase ook de omvangrijke procesharmonistatie doorgevoerd. Daar komt nog bij dat HiX voor het eerst draait in de Azure Cloud van MicroSoft. Een noviteit die binnen het programma is gerealiseerd met alle technologie partners.

Het Rode Knop-moment is een belangrijke mijlpaal, maar nog belangrijker is dat blijkt dat HiX de werkprocessen goed ondersteund, de techniek werkt, de gebruikers met HiX uit de voeten kunnen en dat als er vragen of issues zijn er een ondersteuningsorganisatie klaarstaat met een groot oplossend vermogen. Vandaag, na de eerste volledig werkdag met HiX kunnen we constateren dat de organisatie goed voorbereid was op deze Big Bang. Het aantal meldingen ligt laag, geen hectische taferelen en in de eerste 3 x 24 uur zijn er geen noemenswaardige storingen geweest.

Het programmamanagement van deze operatie was in handen van AusserhoferBos. Hierbij hebben we onze sterk anticiperende projectmanagementaanpak ingezet waardoor het gehele programma van A tot Z op beheerste wijze verliep. Peter Bos, Jan Koning en Annelot Lubberink kijken met gepaste trots terug op het geweldige resultaat dat in samenwerking met velen is behaald.

Gelre Ziekenhuizen, gefeliciteerd met dit mooie resultaat.