Lopende opdrachten

Digitaal Obstetrisch Dossier op de polikliniek in Bernhoven Ziekenhuis!

5/12/2019

Op 17 september 2019 is het Bernhoven Ziekenhuis live gegaan met het Digitaal Obstetrische Dossier (DOD) op de polikliniek. Alle zwangeren die die nieuw binnenkomen zullen vanaf 17 september een dossier in het EPD krijgen. Oftewel, nog maar een zwangerschapsduur te gaan totdat Bernhoven officieel gedag zegt tegen het laatste papieren dossier.

In een nauwe samenwerking met Nexus is door een projectgroep onder leiding van projectleider Hanneke Wind van AusserhoferBos in vier maanden hard gewerkt aan het digitaliseren van de poliklinische statusvoering en de veranderingen in alle werkprocessen die als gevolg worden geraakt. Dit is de eerste stap richting een volledig obstetrisch dossier en dit sluit aan bij de ambitie van Bernhoven om in de toekomst te komen tot een integraal geboorte dossier voor de regio.

Het feestelijke moment van livegang is gevierd door de projectgroep, samen met de gynaecologen en doktersassistenten, door een symbolisch lintje door te knippen en met een taartje van Nexus.  

We feliciteren Bernhoven van harte met deze eerste stap en kijken uit naar de volgende stap waarbij de randvoorwaarden voor gegevensuitwisseling met de 1ste lijnsgeboorte zorg gerealiseerd gaan worden.