Dossier ZorgICT

Diapriva en Elyse Klinieken bij het behalen van VIPP 2.

6/7/2020

AusserhoferBos Zorg ICT ondersteunt ook Diapriva en Elyse Klinieken bij het behalen van VIPP2.

Na het succesvol behalen van de VIPP 2 programma’s bij het Dialyse Centrum Groningen(DCG) en Dianet heeft AusserhoferBos Zorg ICT ook in een laatste sprint,tijdens de Corona crisis, de dialyse instellingen Diapriva (Amsterdam) en Elyse Klinieken (Midden en Zuid Nederland) ondersteunt bij het behalen van de VIPP 2 doelstellingen.

Vanwege de nauwe en warme banden tussen de zelfstandige dialyse instellingen, leverancier Diasoft en Growtivity en AusserhoferBos Zorg ICT hebben ook Diapriva en Elyse Klinieken, op het laatste moment voor de deadlines, in maart 2020 de overstap gemaakt naar het patiëntenportaal van leverancier Growtivity. Vanwege de succesvolle implementatie bij zowel DCG als Dianet konden wij snel inspringen op het traject en beide organisaties de zorgen ontnemen omtrent het behalen van de VIPP 2 doelstellingen.

Bij zowel Diapriva als Elyse Klinieken hebben wij ondersteuning geboden op de volgende onderdelen:  

-       De implementatie van het patiëntenportaal, Mijn Diapriva en Mijn Elyse.

-       Het behalen van het noodzakelijk percentage patiënten dat gebruik maakt van het patiëntenportaal.

-       Het inrichten en testen en het koppelen van apotheken aan de Dialyse instellingen m van het versturen van elektronische vooraankondigingenmedicatievoorschriften te realiseren.

-       Het behalen van het noodzakelijk percentage daadwerkelijk elektronisch verstuurde vooraankondigingen medicatievoorschrift.

Wij willen alle projectleden en medewerkers van Diapriva en Elyse Klinieken ontzettend bedanken voor jullie tomeloze inzet. Jullie mogen met recht trots zijn op de prestatie die er in een zeer korte en bijzondere tijd is neergezet.

Daarnaast bedanken wij uiteraard alle projectleden van leveranciers Diasoft en Growtivity. Mede dankzij jullie snelle handelen hebben beide dialyse instellingen succesvol het VIPP 2 programma afgerond.