Dossier ZorgICT

Digitale afdelingsoverzichten in het Antoni van Leeuwenhoek

2/3/2020

Vanuit de klinische afdelingen in het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) is de behoefte geuit om een verdere visualisering te hebben van het afdelingsbezettingsoverzicht, waarbij tevens indicatoren worden getoond ter ondersteuning van het zorgproces. Om aan deze informatiebehoefte te voldoen is in CS-Maps (module binnen HiX van Chipsoft)een passende oplossing gevonden.

Met behulp van CS-Maps wordt een actueel overzicht van de liggende patiënten gegenereerd met daarbij de meest essentiële informatie in het kader van de IGJ en VMS indicatoren. Op deze manier is in één oogopslag visueel inzichtelijk wat de actuele situatie van de patiënt is, welke handelingen nog uitgevoerd moeten worden en het draagt bij in het kader van capaciteitsmanagement te kunnen sturen op de geplande ontslagdatum. Hierdoor is meer sturing en zijn hogere teamprestaties ten behoeve van veilige zorg te behalen.

Vanuit AusserhoferBos wordt de projectleider geleverd om CS-Maps in de kliniek te implementeren, waarbij naast de technische implementatie, nadrukkelijk de gebruikersorganisatie wordt meegenomen hoe CS-Maps zo goed mogelijk het dagelijkse werkproces ondersteunt.

AusserhoferBos is enthousiast ook bij het Antoni van Leeuwenhoek een bijdrage te mogen leveren aan het verbeteren van de zorg!